Voetzorg bij Diabetes

Voetzorg voor diabetici is belangrijker dan u in eerste instantie denkt.

Het gevoel in de voeten is bij diabetes patiënten vaak sterk verminderd. Hierdoor voelt u veranderingen of beschadigingen aan uw voeten te laat of helemaal niet.
U gebruikt uw voeten vrijwel de hele dag, juist daarom is het risico op complicaties aan uw voeten vele malen groter dan aan andere lichaamsdelen.

Relatief kleine ongemakken of beschadigingen aan uw voeten kunnen bij diabetes Mellitus grote negatieve gevolgen hebben

In het meest ernstige geval kan dit leiden tot amputaties van tenen, onderbenen of zelf complete ledematen.

Een Medisch Pedicure is gespecialiseerd in het controleren en onderhouden van voeten van diabetes patiënten. Afwijkingen die oorzaak zijn van diabetes worden eerder herkent en vastgesteld. Hierdoor is snelle adequate actie gegarandeerd en kunnen complicaties worden voorkomen.

Binnen de ketenzorg is alles rondom de diabetes patient goed georganiseerd. De verschillende disciplines werken nauwgezet samen en overleggen waar dit nodig is. Op deze manier worden de risico`s op complicaties tot een minimum beperkt en wordt tijdig ingegrepen met de juiste behandeling.

Uw eerste contact met uw Medisch Pedicure

De Medisch Pedicure zal bij het eerste contact met u een intake doen. De noodzakelijke gegevens worden vastgelegd. Belangrijk is dan dat u uw verwijzing van huisarts of specialist heeft, uw Simms classificatie met zorgprofiel weet en de gegevens van uw ziektekostenverzekeraar paraat hebt (polisnummer of zorgpas). Uw medisch Pedicure zal op basis hiervan al in een vroeg stadium kunnen informeren over de medische kosten en ziektekostenverzekering aangelegenheden.

Het behandelplan voor de voetzorg die u nodig heeft zal met u worden besproken, daarin krijgt u adviezen en worden u wellicht keuzes voorgelegd die u tijdens de behandeling dient te maken. Lees hier meer over voetzorg bij diabetes.


Using Format