Voor diabetes patiënten is in 2015 veel veranderd omtrent vergoedingen

Medisch Pedicures Zoetermeer heeft met de Podotherapeuten in Zoetermeer en omgeving contractuele afspraken gemaakt. Dit is noodzakelijk om voor vergoeding door uw ziektekostenverzekering in aanmerking te komen bij medisch noodzakelijke voetzorg, zoals in geval van diabetes.

Enige uitleg is nodig

De Simms classificatie is - zoals voorheen - niet langer meer leidend, maar het zorgprofiel is nu leidend voor vergoeding via de ziektekostenverzekering. Simms 0, Simms 1 en Zorgprofiel 1 vallen buiten de basisverzekering en kunnen in aanmerking komen voor vergoeding via de aanvullende verzekering. Helaas vergoeden niet alle verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. U kunt dit zelf navragen bij uw ziektekostenverzekeraar. Op de pagina Simms & Zorgprofiel hebben we het helder voor u uitgelegd.

Vanaf Zorgprofiel 2 en hoger is de podotherapeut uw zogenoemde Casemanager en is deze verantwoordelijk voor een eerste screening. De podotherapeut bepaalt dan uw behandelplan en kan u doorverwijzen naar een Medisch Pedicure die de voetzorg zal verlenen. Deze medisch noodzakelijke voetbehandelingen vanaf zorgprofiel 2 en hoger worden vergoed door uw basisverzekering.

Voorwaarde voor vergoeding is wel dat u uw behandeling door een gecontracteerde Medisch Pedicure laat uitvoeren.

U bent bij de Medisch Pedicures Zoetermeer aan het juiste adres om voor deze vergoeding in aanmerking te komen. 

De cosmetische voetzorg (het knippen van gezonde nagels of eelt verwijderen) valt altijd buiten de zorg- en aanvullende ziektekostenverzekering. Kosten van deze behandelingen dient u daarom altijd zelf te dragen.


Using Format